clan xii

.::BF2142 Home::.

.::BF2142 NS Home::.

.::BF Sites::.

.::Vijesti::.

Božji Vjetar!
Ponedjeljak, 23.10.2006.

Jedna u nizu...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U nedjelju 22. listopada slijedio je novi veliki napad klana =XII=, ovaj put na mnogo široj fronti, jer je komander u dogovoru sa liderima, naredio da i trupe stacionirane u sektoru za rezervni sastav, stupe u akciju. U tu je akciju uključeno 18 članova klana, koji su, da bi mogli izdržati veće napore, bili opskrbljeni specijalnim rezervama naoružanja (na uštrb hrane i vode.) Glavni ciljevi bili su strateške točke u neprijateljskoj pozadini. Vojnici su užurbano pregledavali opremu i pakirali je po propisima, te slušali zadnje upute pred polazak. Puhao je jak istočni vjetar što je znatno otežavalo iskakanje iz Messerchmita Me-110, koji je te noći doveo klan =XII= do točke iskakanja. U 23:15 po satu na ruci komandera («kupljenom» prilikom jedne akcije u somaliji) svi su bili na zemlji, duboko iza neprijateljskih linija. Čuo se samo lavež pasa u daljini i povremeno paljenje teškog oklopništva, predpostavljamo tenkova t-34 (kasnije ćemo saznati da su palili agregate za struju, jer su imali tulum sa trotoarkama, a bez svijetla nisu mogli da vide koja je zaražena spolno prenosivom bolešću.)  Podijelili smo se u dvije skupine. Skupina Tetkar je imala zadatak da postavi defanzivu skupini Pez, kako bi se ovi mogli sigurno povući nakon uspješno obavljenog zadatka.  Ubrzo je veliki dio neprijateljske baze posta obrambeni koridor za skupinu Pez. Tim Pez je bez većih problema došao na cilj i počeo sa montiranjem exploziva na topove, zapovijedno mjesto, te radare i navigacijske sustave. Sve je bilo na svom pointu i spremno za potpaljivanje. Počeli smo sa taktičkim povlačenjem prema skupini Tetkar, noseći detonatore u ruci, spremne da dignu u zrak svoje mete, jednim pritiskom na dugme. Do polovice baze je sve išlo po planu, a onda nas je primjetio kuhar, koji je baš u tom momentu izašao van iz zgrade.

-Aaaallllaaarmaaaaaaaa, aaaaalllllllaaaaarrrrrmmmmaaaaaa...., aaaaaaaaaaaaaaaaa...

Derao se kao lud, i ako je već u tom trenutku imao nekoliko zrna cal. 5.56 u prsima.

Pobacali smo svoje naprtnjače ispred sebe na tlo da nam služe kao štitovi i polegli iza njih.

Neprijateljski vojnici su počeli da iskaču sa svih strana i pucaju po nama. Nismo dugo čekali da im vratimo. Otvorali smo vatru u polu-automatik modu sa po tri metka u paketu. Nisam siguran koliko smo ih pokosili, ali znam da su živi imali dobar štit od svojih mrtvih kolega. Komander je izdao naređenje timu Tetkar (preko radio veze) da se pritaji i čeka znak za paljbu. Imao je namjeru da ih pokušamo stisnuti na sjever baze, tako bi im tim Tetkar bio iza leđa, pa bi ih stavili u sendvič. Napravili smo luk i počeli sa prodorom prema njima i usmjeravanjem na sjeverni dio perimetra. Borilo se prsa o prsa, puškama, ručnim granatama, bajonetama i noževima. Nakon nekog vremena, ipak smo uspjeli da ih potisnemo.

-Pez Tetkaru, Pez Tetkaru!

-Tetkar na prijemu!

-Meta na dometu, otvorite vatru.

-Roger That!

Počelo je teško razdoblje za naše protivnike. Izgubili su orjentaciju i pojam o broju ljudstva koji ih napada. Padali su uz fijuke zrna i strahoviti prasak 203-ca. Morali smo dobro paziti da se ne pobijemo međusobno, jer smo bili jedni drugima u pravcu vatre.  Uskoro je cijeli krug pometen. Povukli smo se izvan ograde i aktivirali exploziv. Dok smo se povlačili prema točki izvlačenja, vidili smo ogromne oblake dima i vatre kako sukljaju u noć. Povremene eksplozije sa mjesta sukoba su nas pratile cijelim putem. Bile su to zakašnjele reakcije njihovih skladišta sa naoružanjem. Chinook je već bio na dogovorenim kordinatama i brzo nas je povezao put naše baze. U bazi nas je čekao topli čaj i kruh namazan margarinom  Margo.

A KOJI JE TVOJ MARGO?

 

 

Za vaš TV Dnevnik: Robija-Cro
.::Obavezna Literatura::.

Copyright © 2007 CLAN XII
sva prava pridržana.